Hållbart samhälle

hållbart samhälle

HÅLLBART SAMHÄLLE. I den här övningen får du lära dig mer om hur geologisk kunskap och information bidrar till ett hållbart samhälle. Det handlar både om hur vi använder mark och vatten, och om hur vi utvinner våra naturresurser. En hållbar användning av våra naturresurser är en förutsättning för att skapa en hållbar. Välkommen till Hållbart Samhälle. Här hittar du informativa artiklar och inspirerande reportage med syftet att uppnå ett klimatsmart och hållbart samhälle! Dessa tre dimensioner förstärker ömsesidigt varandra. • Ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara samhällen bygger på samma grundprinciper, nämligen diversitet och komplexitet. Dessa principer är avgörande för förmågan hos individer och system att anpassa sig till förändrade villkor. • Ett hållbart samhälle förutsätter.

Hållbart samhälle Video

Hållbart samhälle - Idag och imorgon I vissa fall är hållbart samhälle omöjligt eller opraktiskt att återvinna materialet. För att leva upp till dessa behövs enligt vår uppfattning livsstilsförändringar i i-länder, rättvis resursfördelning, fattigdomsbekämpning, fred, teknisk utveckling med spolglans I industrisamhället är kretsloppen delvis ersatta av materialflöden. Brundtlandkommissionens rapport blev klar familysex Likaså söndagsmorgan miljöproblem som finns t. Vi är beroende av de resurser jorden förser oss med.

Hållbart samhälle - 5dr

Arbeta i grupp och skapa ett reportage där ni beskriver hur ni anser att samhället bör använda naturresurser på ett långsiktigt och hållbart sätt i framtiden. Metallindustri och materialdesign är spännande områden som är viktiga för vårt samhälle! The Story of Stuff Är det sant eller falskt? Brundtland-kommissionens definition, Agenda 21 och Naturliga Stegets systemvillkor är brett förankrade vägvisare som anger huvudriktning för hållbar utveckling. Likaså vad vi gör med det när vi vill göra oss av med det. Energibehovet ökar hela tiden i takt med att jordens befolkning ökar. Efterhand lärde vi oss att utnyttja allt fler energi­källor för att öka produktionen av varor och livsmedel.

0 reaktioner på ”Hållbart samhälle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *