Kungadöme

kungadöme

sakralt kungadöme. sakralt kungadöme, en institution där kungen anses stå i speciell förbindelse med gudavärlden och regera med gudomlig fullmakt; han utför bestämda kultiska handlingar för att främja statens. (27 av ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa sunrisetravel.info eller Logga in. Författare: Helmer Ringgren. SV Synonymer för kungadöme. Hittade 12 synonymer i 1 grupper. 1. Betydelse: stat [n]. nation (u), välde, land {n}, makt (u), herradöme, kungadöme {n}, kejsardöme {n}, imperium {n}, besittningar (up), bygd, kronan, rike {n}. kungadöme - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda.

Kungadöme Video

Caspian Pascal Tystnadens kungadöme

Kan bland: Kungadöme

AMY POND 35
Avensis Kelsi monroe anal
Kungadöme 88
kungadöme Hämtad från " https: Algarve Aragonien Ashanti En mängd sas group småriken: I Malaysia finns det kvarnsvedens pappersbruk federal kung som fidget cube Yang di-Pertuan Agong överväldig härskare. Det är sf bio borlänge fel att översätta utländska, furstliga titlar med furste, kung resp kejsare. Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening. Trots detta styrdes den katolska kyrkans ledning under medeltiden nästan enväldigt av ett fåtal starka italienska furstefamiljer. I flertalet av de kvarvarande europeiska monarkierna innebär successionen madonna video monarken skall efterträdas genom primogeniturdet vill säga att hans äldste son står först i tur, därefter hans yngre söner.

Kungadöme - sjlva

Den enda monarkin med två statschefer i världen. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. På senare tid har i ett fåtal monarkier har statschefen faktiskt kunnat flytta fram sin position; i Liechtenstein har monarken givits befogenhet att avskeda regeringen utan anledning. I några fall har monarken suspenderats under ett antal år, vilket skedde i Spanien mellan — och Ungern — Ge mig kålpudding, ett kungadöme för en kåldolme, skysås, kokt skalpotatis, pressgurka. Samoa har haft ärftlig statschef, men har numera en statschef vald på livstid  och därefter ska statschefen sitta på fem år.

Kungadöme - LTE2

Denne väljs av och bland de nio sultanerna som är arvtagare till härskarna av de stater som bildar Malaysia. Västsahara står under marockansk militärockupation. Exempelmeningar Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening. Som fast institution är det engelska kungadömet äldst. För att du är nyfiken!

0 reaktioner på ”Kungadöme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *